Lasis ir zivs, kas nekad neapnīk. Vajag tikai piemeklēt atbilstošas piedevas, un sanāk gan viegls pusdienu ēdiens, gan sātīgas vakariņas.
Nepieciešams:
Kuskusu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Sparģeļiem nogriež cietos kātu galus, ja nepieciešams, stublāju nomizo un atsevišķā katliņā tvaicē gatavus.
Sīpolu, ķiploka daivas nomizo un sagriež smalkos gabaliņos, ingvera sakni notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Paprikai izgriež sēklotni un tad sagriež kubiņos. Ķirštomātiņus pārgriež uz četrām daļām vai pusēm.
Uz pannas sakarsē olīveļļu un sviestu, tajā dažas minūtes apcep sīpolus, tad pievieno papriku un pacep vēl kādas 4–5 minūtes, pieliek ķiplokus, ingveru, kuskusu un citrona sulu, izmaisa, uzkarsē un vēl kādu minūti pacep.
Laša fileju pārkaisa ar sāli, pipariem un apcep uz grilpannas 2–3 minūtes no abām pusēm.
Krējumam vai jogurtam pēc garšas pievieno sāli un samaisa.
Uz šķīvja novieto karstos kuskusa salātus, uz tiem – novārītos sparģeļus, bet pašā virsū – laša fileju, ko pārlej ar krējuma vai jogurta mērci. Dekorē ar ķirštomātiņiem un zaļumiem.