Grilētu dārzeņu un brūno rīsu salāti Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Šie salāti ļoti labi garšo, ja tos papildina ar kādu saldu augli, piemēram, ananasu gabaliņiem vai granātābolu sēkliņām.

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 100 g brūno rīsu
  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • neliels cukīni
  • olīveļļa,
  • sāls un malti pipari pēc garšas,
  • sauja ciedru riekstu,
  • 3 ēdamkarotes pesto,
  • puscitrona sula.

Gatavošana:

1

Brūnos rīsus novāra, kā norādījis ražotājs. Saglabā siltus katlā zem vāka, apsedzot ar dvielīti.

2

Baklažānu sagriež mazos gabaliņos, paprikai izņem sēklotni un sagriež smalkās strēmelēs, cukīni sagriež šķēlēs. Dārzeņus apviļā eļļā, apkaisa ar sāli un pipariem, tad apcep uz grilpannas vai cepeškrāsnī grila režīmā.

3

Bļodā sajauc novārītos rīsus ar siltajiem, apceptajiem dārzeņiem. Pārber riekstus.

4

Bļodiņā sajauc mērci no olīveļļas, pesto un citronu sulas, to pārlej salātiem un apmaisa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti, Pamatēdieni, Grillējam