Gulašs mājas gaumē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g teļa vai jaunlopu gaļa,
  • 1 sīpols,
  • 1 ēdamkarote olīveļļas,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 1 ēdamkarote miltu,
  • 1 nepilna ēdamkarote tomātu pastas,
  • 250 ml ūdens,
  • 1 laura lapa,
  • pa šķipsnai sāls un maltu melno piparu.

Gatavošana:

1

Gaļu noskalo, nosusina papīra dvielī un sagriež gabaliņos, ko ērti paņemt ar karoti. Sīpolu nomizo, pārgriež un pusēm, sasmalcina šķēlēs.

2

Pannā sakarsē olīveļļu un sviestu un uz straujas uguns apcep gaļu. Tad to apsāla un nedaudz pārkaisa ar pipariem – tikai tik, lai padarītu izteiksmīgāku garšu. Pievieno sīpolus un visu kopā apcep vēl 5 minūtes, lai sīpoli kļūtu zeltaini.

3

Pēc tam pannas saturam pārkaisa miltus un visu kārtīgi apmaisa. Karstā ūdenī iemaisa tomātu pastu un ielej pannā. Uzvāra un uz pavisam mazas uguns sautē apmēram 50 minūtes (teļa gaļu sautē īsāku brīdi – 30–35 minūtes). 5 minūtes pirms gatavošanas beigām pieliek lauru lapu aromātam.

4

Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...