Idejas pildītām olām Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Lūk, seši veidi kā sagatavot pildītas olas. Katra pildījuma varianta daudzums paredzēts 2 cieti novārītām olām, tas ir, 4 olu pusītēm. Pēc vārīšanas olas noloba, pārgriež uz pusēm, izņem dzeltenumus, no tiem kopā ar piedevām sagatavo pildījumu, kuru iepilda baltumu «laiviņās».

 

Ar avokado un čili

Nepieciešams:

  • 1 vārīts olas dzeltenums,
  • 1/2 avokado,
  • 1 ēdamkarote turku jogurta,
  • šķipsna čili pulvera,
  • 1 ēdamkarote citrona vai laima sulas,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas liek bļodā, sablenderē un masu pilda olu baltumu pusītēs. Dekorē ar svaigu čili pipara gabaliņu un pārkaisa ar čili pulveri.

 

Ar biezpienu un anšoviem (ķilavām)

Nepieciešams:

  • 2–3 ēdamkarotes biezpiena,
  • 1 ēdamkarotes dažādu zaļumu,
  • 1–2 ēdamkarotes svaiga krēmsiera,
  • 1 tējkarote turku jogurta,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas liek bļodā, sablenderē un masu pilda olu baltumu pusītēs. Dekorē ar anšoviem vai ķilavām.

 

Ar kazas sieru un vārītām bietēm

Nepieciešams:

  • 50 g mīksta kazas siera,
  • 1 ēdamkarote turku jogurta.

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas samaisa un pilda olu baltumu pusītēs. Dekorē ar vārītu biešu gabaliņiem.

 

Ar spinātiem un bekonu

Nepieciešams:

  • 1 sauja spinātu,
  • 2 ēdamkarotes svaiga krēmsiera,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1 vārīts olas dzeltenums,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • 1 šķēle bekona.

Gatavošana:

Visas sastāvdaļas liek bļodā, sablenderē un masu pilda olu baltumu pusītēs. Pārkaisa ar sīki sagriezta bekona šķēles gabaliņiem.

 

Ar svaigu gurķi un papriku

Nepieciešams:

  • 20 g svaiga gurķa,
  • 20 g paprikas,
  • 2 ēdamkarotes svaiga krēmsiera,
  • 1 vārīts olas dzeltenums,
  • sāls/pipari pēc garšas,
  • daži pilieni «Tobasko» mērces.

Gatavošana:

Krēmsieru samaisa ar olas dzeltenumu un pievieno sīki sagrieztu gurķi, papriku. Asumam var pievienot pāris piles «Tobasko» mērces.

 

Ar sieru un saulē kaltētiem tomātiem

Nepieciešams:

  • 50 g smalki sarīvēta Čedaras vai cita cietā siera,
  • 1 ēdamkarote svaiga krēmsiera,
  • 1 vārīts olas dzeltenums,
  • 1 ēdamkarote turku jogurta,
  • šķipsna paprikas pulvera,
  • 1–2 saulē kaltēti tomāti,
  • 1/2 tējkarotes Dižonas sinepju,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

Sieru samaisa ar krēmsieru, jogurtu un garšvielām. Masā iemaisa smalki sagrieztus saulē kaltētos tomātus.

 

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Lieldienas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...