Dažkārt izcila garša slēpjas vienkāršībā, un šī pica ir gaužām vienkārša.
Nepieciešams
Mīklai:
Pildījumam:
Raugu sadrupina lielā bļodā un pamazām lej klāt siltu ūdeni, lai raugs izšķīst – tam palīdz izšķīst, pamaisot ar koka karoti. Iesijā miltus, piemet sāli, pielej eļļu un mīca mīklu ar rokām tik ilgi, līdz tā kļūst vijīga un elastīga. Ja šķiet, ka mīkla ir par šķidru, pievieno vēl miltus. Mīklu, lai tā pieņemas apjomā, vismaz 30 minūtes tura siltā vietā ar dvielīti pārsegtā bļodu.
Sadala mīklu tik daļās, cik picas cep – divas lielas vai četras mazākas. Sīpolu sagriež smalkās ripās, sieru sarīvē.
Picu pārsmērē ar eļļu, virsū liek sīpolus, sieru un spinātu lapiņas.
Cep 220 °C temperatūrā tik ilgi, līdz mīklas malas kļuvušas zeltaini brūnas un siers pakusis.