Jaunlopa gaļas sautējums ar žāvētām plūmēm un dārzeņiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Lai arī gaļas ēdienus negatavoju ļoti bieži, taču tad, kad to daru, izvēlos kvalitatīvu gaļu un kārtējo reizi pārliecinos, ka tieši laba gaļa ir viens no nosacījumiem, lai ēdiens izdotos patiesi labs. Šis sautējums ir ļoti piemērots drēgnajiem ziemas vakariem, jo ēdiens ir gana sātīgs. Un vēl šajā receptē es klasiski pierasto dārzeņu vietā izmantoju tādus, ko varbūt liela daļa savā uzturā pat nelieto – kāļus un selerijas sakni. Katrā ziņā noteikti iesaku pamēģināt! Kāļi lieliski aizstāj tik pierastos kartupeļus. Tos var izmantot ne tikai sautējumos, bet arī zupās.

Tāpat – lai nebaida ilgais gatavošanas laiks, jo tas ir tā vērts!

Nepieciešams:

  • 700 g sautēšanai piemērotas jaunlopa gaļas,
  • 2 vidēji sīpoli,
  • 5 ķiploku daiviņas,
  • 4 vidēji burkāni,
  • 1 liels kālis vai rācenis,
  • 1 neliela selerijas sakne,
  • 200 g žāvētu plūmju,
  • 1 lauru lapa,
  • pāris svaiga timiāna zariņi,
  • 6 smaržīgie pipari,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 1 ēdamkarotes sinepju graudu,
  • 1/2 tējkarotes Kajennas piparu.

Gatavošana:

1

Gaļu sagriež vidēji lielos gabalos (apmēram 4 x 4 cm). Sakarsētā pannā, kurā ir nedaudz eļļas, no visām pusēm ātri apcep gaļas gabaliņus skaisti brūnus – taču jāskatās, lai nepārceptu.

2

Liek lielā katlā. Sīki sagriež sīpolus un ķiplokus, liek klāt gaļai. Pievieno 100 g uz pusēm sagrieztas žāvētas plūmes un pārējās garšvielas – lauru lapu, timiānu, piparus, sāli, sinepju graudus, izņemot Kajennas piparus, ko pievienosim vēlāk. Katlu liek uz mazas uguns, pārlej gaļai pāri vārošu ūdeni tā, lai ūdens ir apmēram 1 cm virs gaļas (man sanāca apmēram 400 ml). Liek virsū vāku un sautē apmēram 1 stundu.

3

Kamēr gaļa sautējas, nomizo dārzeņus – burkānus, selerijas sakni un kāli, dārzeņus nomazgā. Sagriež vidēja izmēra gabalos.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...