Kabaču lazanja Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2–3 nelieli kabači,
  • 800 g smalcinātu, konservētu tomātu,
  • 500 g maltā gaļas,
  • 200 g labi kūstoša siera.
  • 1 sīpols,
  • eļļa cepšanai,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kabačus nomazgā un sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs visā garumā. Noliek uz dēlīša un apber ar sāli, lai izdalās liekās sula.

2

Smalki sagriež sīpolu un cep uz sakarsētas pannas eļļā, līdz paliek caurspīdīgi. Pievieno malto gaļu un viegli apcep to. Beigās pieliek sāli, piparus, konservētos tomātus. Dažas minūtes pavāra, lai izdalās daļa sulas.

3

Cepamajā traukā izkārto kabaču šķēles, lai nosedz visu trauka pamatni. Tad virsū izkārto dažas karotes maltās gaļas un tomātu masu. Pārkaisa sieru un liek atkal kabaču šķēles. Šādā secībā turpina veidot kārtojumu – kabači, maltā gaļa un siers. Virskārtā atstāj kabačus, pārber ar sieru un liek cepties 200 °C temperatūrā uz 35–40 minūtēm.

4

Pasniedz ar svaigiem zaļumiem un skābo krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...