Kāpostu pīrāgs ar olām un sīpoliem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Mīklai:

  • 300 g skābā krējuma,
  • 1 paciņa atdzesēta, vēsa sviesta,
  • milti – tik daudz, kamēr mīcot vairs nelīp pie rokām.

Pildījumam:

  • 1 neliela kāpostgalviņa,
  • 1–2 sīpoli,
  • 5–6 cieti novārītas olas,
  • 1 jēla ola pārsmērēšanai,
  • sāls, malti pipari – pēc garšas,
  • taukvielas cepšanai.

Gatavošana:

1

Uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pieliek skābo krējumu, miltus, sāli un samīca mīklu, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Tad mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.

2

Sīpolus nomizo, sasmalcina. Kāpostgalviņu sagriež, pārlej ar verdošu ūdeni, pēc brīža nokāš, nedaudz notecina nokāš. Uz pannas sakarsē taukvielas, nedaudz apcep sīpolus, pievieno kāpostus un visu kopā apcep. Pa to laiku nomizo un sakapā cieto vārītās olas un tad, piemetot sāli, maltus piparus, sajauc kopā ar kāpostiem un sīpoliem.

3

Mīklu sadala 2 daļās. Vienu, nedaudz lielāku, izrullē tā, lai sanāk ieklāt pa visu cepamo plāti un tās maliņām, ieklātajai mīklai uzber kāpostu pildījuma masu, izlīdzina pa plāti. Izrullē otru mīklas daļu un ar to pārklāj pildījumu. Saspiež maliņas visapkārt, lai pīrāgu noslēgtu. Ja vēlas, uz virsiņas var uzbērt mīklas pārpalikumu krikumus. Pārsmērē ar sakultu olu.

4

Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 °C temperatūrai, un cep gatavu, kamēr virspuse top zeltaini brūna.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Tortes, kūkas, pīrāgi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...