Nepieciešams
Mīklai:
Pildījumam:
Uz rupjās rīves sarīvē sviestu, pieliek skābo krējumu, miltus, sāli un samīca mīklu, kamēr tā vairs nelīp pie rokām. Tad mīklu ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.
Sīpolus nomizo, sasmalcina. Kāpostgalviņu sagriež, pārlej ar verdošu ūdeni, pēc brīža nokāš, nedaudz notecina nokāš. Uz pannas sakarsē taukvielas, nedaudz apcep sīpolus, pievieno kāpostus un visu kopā apcep. Pa to laiku nomizo un sakapā cieto vārītās olas un tad, piemetot sāli, maltus piparus, sajauc kopā ar kāpostiem un sīpoliem.
Mīklu sadala 2 daļās. Vienu, nedaudz lielāku, izrullē tā, lai sanāk ieklāt pa visu cepamo plāti un tās maliņām, ieklātajai mīklai uzber kāpostu pildījuma masu, izlīdzina pa plāti. Izrullē otru mīklas daļu un ar to pārklāj pildījumu. Saspiež maliņas visapkārt, lai pīrāgu noslēgtu. Ja vēlas, uz virsiņas var uzbērt mīklas pārpalikumu krikumus. Pārsmērē ar sakultu olu.
Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 °C temperatūrai, un cep gatavu, kamēr virspuse top zeltaini brūna.