Nepieciešams:
Pildījumam:
Ir svarīgi izraudzīties tīteņiem piemērotu kāpostgalvu – vēlams, lai tā ir pietiekami blīva, taču nepārāk cieta, jo tad būs grūti atdalīt lapas no galviņas. Ja galviņa maza, tad lapas ietīšanai var sanāk pārāk mazas, bet arī pārāk lielas ir grūti izmantot. Kāpostgalvas kacenā iedur iesmu vai lielu dakšu un liek lielā katlā ar verdošu ūdeni. Vāra 3–5 minūtes, līdz virsējās lapas top mīkstas, bet vēl nav pārāk savārītas. Tad kāpostgalvu izceļ, noņem apvārītās lapas, liek atpakaļ katlā un turpina vārīt, ik pa brīdim izceļot un noņemot pildīšanai gatavās lapas. Pa vidu vārīšanai jau novārītajām lapām nolīdzinot apgriež resnākās vidus dzīslas.
Purava zaļās lapas sagriež strēmelēs un blanšē karstā ūdenī, lai tās kļūtu padevīgas.
Pildījumam rīsus novāra pusgatavus – ja tie būs pārāk mīksti, tad gatavojot pildījumu, saspiedīsies putrā, bet pārāk cietie uzsūks valgumu no gaļas un tā sanāks, cieta, sīksta. Pēc vārīšanas rīsus notecina un pievieno maltajai gaļai. Burkānus nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves un uz pannas nelielā daudzumā sakarsētu taukvielu izsutina mīkstus, pēc tam pievieno maltajai gaļai un rīsiem. Sīpolus nomizo, sasmalcina kubiņos, taukvielās apcep caurspīdīgus un pievieno pārējām pildījuma daļām. Piemet sāli, piparus, garšvielas un samaisa.
Ņem pa vienai kāpostu lapai, liek vienā malā pildījumu, tad lapu saritina, veidojot ruleti, un galus ieloka uz iekšu. Sagatavotos tīteņus apsien ar purava strēmelēm un kārto katlā vai dziļā pannā cieši līdzās citu citam. Tomātu pastu iemaisa 1–1,5 glāzēs ūdens (var ņemt arī buljonu, pēc vēlēšanās var piejaukt klāt nedaudz skāba krējuma) un pārlej pāri tīteņiem. Liek uz pavarda, uzvāra un tad uz mazas uguns zem vāka sutina 45–60 minūtes, līdz kāpostu lapas ir pilnībā mīkstas un pildījums gatavs.