Karaliskā zivju terīne Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons, Zaķīša receptes
Vērtējums:

Franču virtuvē terīne ir ne tikai ovāls vai apaļš trauks ar vāku zupas pasniegšanai – tā sauc arī brīnišķīgu auksto uzkodu. Nosaukums radies no taisnstūra formas, kurā to pagatavo. Terīne atgādina maizes klaipu, tai var būt dažādas sastāvdaļas – zivis, gaļa, dārzeņi utt. Variāciju ir ļoti daudz, viss atkarīgs no pavāra fantāzijas. Parasti izejvielas terīnei smalki sasmalcina, sakapā, taču bieži izmantotas arī sagrieztas kubiņos vai šķēlēs. Pasniedzot ēdienu parasti sagriež šķēlēs, ko novieto terīnes formā. Šī uzkoda rotās jebkuru svētku galdu.

 

Nepieciešams:

  • 200 g laša filejas,
  • 300 g saldā krējuma,
  • 3 olas,
  • dilles,
  • 1 citrons sulai,
  • 700 g pangasijas filejas,
  • 4–6 tīģergarneles,
  • laša ikri,
  • kurkuma,
  • Kajennas pipari,
  • sāls, pipari pēc garšas.

 

Gatavošana:

1

Lasi sagriež nelielos gabaliņos un liek virtuves kombainā. Pievieno trešo daļu (100 g) saldā krējuma, vienu olu, nedaudz sakapātu diļļu, ēdamkaroti citronu sulas, sāli un melnos piparus. Visu sablenderē virtuves kombainā. Masu salej nelielos trauciņos un liek ūdens peldē gatavoties cepeškrāsnī 110 grādu temperatūrā 120 minūtes (tas ir, divas stundas).

2

Pēc tam trauciņus atdzesē un ievieto uz 1 stundu saldētavā, lai masa sacietē. Es to daru tāpēc, lai zivju terīnei šķērsgriezumā būtu pareizas taisnstūra formas laša masa. To var arī nedarīt, bet laša masu izklāt uz pangasijas masas kārtas.

3

Virtuves kombainā samaļ pangasijas fileju, tikai pieliek divas trešdaļas (200 g) saldā krējuma un divas olas, pievieno arī pustējkaroti kurkumas pulvera un uz naža galu Kajennas piparus.

4

Ņem garenu kēksa formas trauku un līdz pusei ielej tajā pangasijas masu. Sacietējušo laša masu izņem no trauciņiem un ieliek kēksa formā. Virsū liek notīrītas tīģergarneles un visu pārlej ar atlikušo pangasijas masu.

5

Liek cepties cepeškrāsnī 120 grādu temperatūrā 60–80 minūtes. Gatavību pārbauda ar mazu koka irbulīti: iedur terīnē un izņem – ja zivju masa nepielīp, tad terīne ir gatava.

6

Pasniedz šo zivju terīni atdzesētu, dekorē ar zaļumiem un sarkanajiem ikriem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju, Zivju ēdieni

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...