Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Gaļa ar āboliem ir lielisks salikums, lai jo īpaši baudītu, kad nogatavojušies pirmie āboli. Ja vēlaties, mērci var papildināt ar saldo krējumu, tad ēdiens būs krietni sātīgāks.
Nepieciešams:
Uz pannas izkausē sviestu un apcep viegli izdauzītas karbonādes šķēles. Uzkaisa sāli, piparus, pielej alkoholu un dažas minūtes ļauj pavārīties. Tad pievieno sidru vai vīnu, iedrupina buljona kubiņu un vāra uz vidējas liesmas aptuveni 10 minūtes.
Pievieno sieru un vāra vēl 5 minūtes. Pēc garšas var likt arī kādas garšvielas.
Atsevišķā pannā sviestā apcep šķēlēs vai mazo kubiņos sagrieztus ābolus, kurus pasniedzot, novieto uz sutinātajām karbonādēm.