Šajā receptē var izmantot gaļu pēc saviem ieskatiem – vienlīdz labi garšos gan cūkgaļas karbonāde, gan vistas krūtiņa.
Nepieciešams:
Vispirms izvēlēto gaļu ar gaļas āmuriņu plāni izdauza, lai var satīt ruleti. Žāvētās plūmes un aprikozes ar nazi sasmalcina mazākos gabaliņos.
Katru gaļas šķēli apbārsti ar sāli un pipariem, lai tā no abām pusēm būtu iesālīta.
Gaļas gabalam vienā galā pa vidu liek sagrieztos žāvētos augļus un satin kā ruleti, lai pildījums stingri ietītos.
Vislabāk šādi satītu vienu lielu ruleti vai vairākas mazākas cept cepamajā traukā cepeškrāsnī, bet to var darīt arī uz pannas. Vietu, kur beidzas tinums, novieto uz leju.
Abos gadījumos jācep tik ilgi, līdz gaļa apbrūnējusi no ārpuses un ir izcepusies arī vidusdaļā. Cepot cepeškrāsnī, gaļa būs sulīgāka, ja to apsmērē ar sviestu vai eļļu.