Karpa ar alu un prjaņikiem Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Aigars Jansons  
Vērtējums:

Karpa ir viena no populārākajām zivīm mūsu galdā. Jau no seniem laikiem to gatavoja svētku galdam. No karpas gatavo dažādus otros ēdienus, zupas, aukstās uzkoda. To cep veselu, pilda, taisa galertu utt. Šoreiz pagatavosim pikantu karpu alus mērcē ar prjaņikiem. Pateicoties tumšajam alum un šiem cepumiem, šī zivs iegūst īpašu samtainu garšu un ir ļoti sulīga.

Nepieciešams:

  • 1 kg karpas,
  • 0,5 l tumšā alus,
  • 50 g prjaņiku,
  • 3 vidēja lieluma sīpoli,
  • 2 burkāni,
  • ķimenes,
  • lauru lapa,
  • krustnagliņas,
  • milti,
  • medus,
  • cukurs,
  • citrons,
  • sāls, pipari,
  • sviests, eļļa.

 

Gatavošana:

1

Karpu notīra un sagriež 3 cm lielos steika gabalos, pārlej ar alu un liek ledusskapī uz 20–30 minūtēm.

2

Sīpolus sagriež ripiņās, burkānus – tievās skaidiņās. Abus apcep sviestā zeltaini brūnus.

3

Prjaņiku aplej ar alu. Kad tas ir kļuvis mīksts, sasmalcina.

4

Pie 3 ēdamkarotēm miltu pieliek klāt tējkaroti sāls un pustējkaroti maltu melno piparu. Karpas gabaliņus tur apviļā un apcep pannā brūnus.

5

Katlā liek apceptos sīpolus un burkānus, tiem virsū – zivi, alu kopā ar prjaņikiem. Piemet pustējkaroti ķimeņu, pāris krustnagliņas, pāris smaržīgo piparu, lauru lapu un ēdamkaroti medu. Sautē apmēram 20 minūtes.

6

Uz sausas pannas uzber ēdamkaroti cukura, izkausē, pievieno sulu no puscitrona. Iegūto mērcīti uzlej karpai, uzmanīgi apmaisa. Karpa alus mērcē ar prjaņikiem ir gatava, to servē uz šķīvja un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Zivju ēdieni