Kārtainās mīklas pīrāgs ar kāpostiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg kārtainās mīklas,
  • 1 kg kāpostu,
  • 3–4 ēdamkarotes sviesta vai margarīna,
  • 2–3 cieti vārītas olas,
  • 1 jēlas ola ieziešanai,
  • taukvielas pannas ieziešanai,
  • sāls – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kāpostus notīra, sagriež, 5–7 minūtes verdošā ūdenī novāra, liek caurdurī un atdzesē. Tad pievieno sāli, sasmacinātas vārītās olas un sviestu, visu samaisa.

2

Kārtaino mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē pannas garumā, tai virsū ar kaudzīti liek pildījumu, tad mīklas malas uzloka uz augšu, aizloka, pīrāgu apgriež otrādi – ar šuves pusi uz leju – un novieto uz pannas, kas ieziesta ar taukvielām.

3

Virspusi nedaudz samitrina ar ūdeni, rotā ar krikumiņiem no mīklas atlikumiem, ieziež ar olu, virspusi nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai tvaikam būtu izeja, tad ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 250 °C temperatūrai un cep gatavu.

1 kometāri

  • Rasma
    Pie kaposta piragu es nelieku olas klat gan pievienoju sautetus smalki sagriestus sipolus un senes. Jusu pirags izskatas loti labi un drosvien ari ir loti garsigs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Svētki, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...