Kārtainās mīklas pīrāgs ar kāpostiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kg kārtainās mīklas,
  • 1 kg kāpostu,
  • 3–4 ēdamkarotes sviesta vai margarīna,
  • 2–3 cieti vārītas olas,
  • 1 jēlas ola ieziešanai,
  • taukvielas pannas ieziešanai,
  • sāls – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kāpostus notīra, sagriež, 5–7 minūtes verdošā ūdenī novāra, liek caurdurī un atdzesē. Tad pievieno sāli, sasmacinātas vārītās olas un sviestu, visu samaisa.

2

Kārtaino mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē pannas garumā, tai virsū ar kaudzīti liek pildījumu, tad mīklas malas uzloka uz augšu, aizloka, pīrāgu apgriež otrādi – ar šuves pusi uz leju – un novieto uz pannas, kas ieziesta ar taukvielām.

3

Virspusi nedaudz samitrina ar ūdeni, rotā ar krikumiņiem no mīklas atlikumiem, ieziež ar olu, virspusi nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai tvaikam būtu izeja, tad ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 250 °C temperatūrai un cep gatavu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Svētki, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...