Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Kāpostus notīra, sagriež, 5–7 minūtes verdošā ūdenī novāra, liek caurdurī un atdzesē. Tad pievieno sāli, sasmacinātas vārītās olas un sviestu, visu samaisa.
Kārtaino mīklu izrullē 5 mm biezā plāksnē pannas garumā, tai virsū ar kaudzīti liek pildījumu, tad mīklas malas uzloka uz augšu, aizloka, pīrāgu apgriež otrādi – ar šuves pusi uz leju – un novieto uz pannas, kas ieziesta ar taukvielām.
Virspusi nedaudz samitrina ar ūdeni, rotā ar krikumiņiem no mīklas atlikumiem, ieziež ar olu, virspusi nedaudz sadursta ar dakšiņu, lai tvaikam būtu izeja, tad ievieto cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 250 °C temperatūrai un cep gatavu.