Kārtainie salāti ar lasi un mājas sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Kārtaino salātu recepšu ir ļoti daudz, tās ir dažādas, un šo salātu pluss ir tas, ka var taisīt gan vienā lielā traukā, gan arī salikt jau porcijās. Piedāvāju izmēģināt kārtainos salātus, kur mērces vai skābā krējuma un majonēzes vietā tiek lietots mājas siers. Laša vietā var likt arī kūpinātu vistu, savukārt veģetārieši var izmantot tikai dārzeņus.

Nepieciešams:

  • apmēram 400 g mājas siera,
  • 1 neliels svaigs garais gurķis,
  • 300–400 g ķiršu tomātu,
  • 300 g kūpināta laša (var izmantot arī mazsālītu),
  • 1 vidēji liels burkāns,
  • 1 neliels Ķīnas kāposts,
  • 2–3 tējkarotes Dižonas sinepju (var izmantot arī «Spilvas» Franču sinepes),
  • 1 tējkarote citrona sulas (nav obligāti)
  • mazliet sāls, svaigi malti pipari u.c. garšvielas pēc garšas.

 

Gatavošana:

1

Sagatavo mērci – mājas sieru sajauc ar sinepēm, citrona sulu (ja vēlas) un garšvielām (var likt citronpiparus, kūpinātas paprikas pulveri vai čili pulveri, ja gribas asāku).

2

Gurķus nomizo un sagriež vidēji mazos kubiņos. Arī tomātus sagriež gabaliņos. Uz rupjās rīves sarīvē burkānu un sīki sasmalcina Ķīnas kāpostu.

3

Lielā traukā vai vairākos mazākos liek vienu kārtu Ķīnas kāpostus, tad – tomātus, pārkaisa ar šķipsniņu sāls, tad liek mājas siera mērci, burkānus, gurķus – pārkaisa ar šķipsniņu sāls, tad uzliek sagriezto lasi un kārtojumu noslēdz ar mājas siera mērci. Pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, dekorē ar laša šķēli un citroniem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...