Kartupeļu biezenis ar ceptiem sīpoliem un šampinjoniem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Tā vietā, lai svētku galdā liktu nepievilcīgu kartupeļu biezputru, to var pasniegt, iepildot noņemamos cilindra gredzenos vai kaut kafijas tasītēs, un pasniegtais ēdiens izskatīsies restorāna cienīgs.

Nepieciešams:

  • 1 kg kartupeļu,
  • 200 ml piena,
  • 100 g sviesta,
  • 300 g šampinjonu,
  • 1 sīpols,
  • sviests cepšanai,
  • naža gals rīvēta muskatrieksta,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra mīkstus.

2

Tad nokāš, tūlīt vēl karstiem pievieno sviestu, garšvielas un stampājot iemaisa kartupeļos. Pielej uzkarsētu pienu un sakuļ, lai masa kļūst čaganam viendabīga.

3

Pannā sakarsē taukvielas, tajās apcep smalki sagrieztus sīpolus. Kad tie kļuvuši gandrīz caurspīdīgi, pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus. Visu sacep brūnu.

4

Kartupeļu biezeni pilda servējamajās cilindra formās vai krūzītēs, kurās iepriekš ieklāta pārtikas plēve, lai varētu vieglāk novietot uz šķīvja. Dekorē ar saceptajiem sīpoliem un sēnēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Sēņu ēdieni, Svētki, Ziemassvētki