Tā vietā, lai svētku galdā liktu nepievilcīgu kartupeļu biezputru, to var pasniegt, iepildot noņemamos cilindra gredzenos vai kaut kafijas tasītēs, un pasniegtais ēdiens izskatīsies restorāna cienīgs.
Nepieciešams:
Kartupeļus nomizo, liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra mīkstus.
Tad nokāš, tūlīt vēl karstiem pievieno sviestu, garšvielas un stampājot iemaisa kartupeļos. Pielej uzkarsētu pienu un sakuļ, lai masa kļūst čaganam viendabīga.
Pannā sakarsē taukvielas, tajās apcep smalki sagrieztus sīpolus. Kad tie kļuvuši gandrīz caurspīdīgi, pievieno šķēlēs sagrieztus šampinjonus. Visu sacep brūnu.
Kartupeļu biezeni pilda servējamajās cilindra formās vai krūzītēs, kurās iepriekš ieklāta pārtikas plēve, lai varētu vieglāk novietot uz šķīvja. Dekorē ar saceptajiem sīpoliem un sēnēm.