Ir dietologi, kuri kartupeļus kombinācijā ar gaļu uzskata par visai smagu ēdienu gremošanas traktam, iesakot ar dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielām lietot zaļas vai sarkanas krāsas dārzeņus. Kāpēc gan nepamēģināt «smagos» kartupeļus «padarīt vieglākus», pievienojot tiem brokoļus un zaļos zirnīšus? Sanāk gan veselīgi, gan ar interesantām garšas niansēm.
Nepieciešams:
Brokoļus un zirņus atsaldē, lai no tiem notek liekais ūdens.
Kartupeļus nomizo, pārgriežu uz pusi vai sadala četrās daļās, lai ātrāk un vienmērīgāk izvārītos, liek verdošā ūdenī, piemet sāli, uzliek vāku un vāra 10 minūtes.
Pievieno zaļos zirnīšus un pēc brītiņa arī brokoļus, kuri pēc uzvārīšanās ir gatavi 6–8 minūšu laikā.
Kad visi dārzeņi ir mīksti, sakņu novārījumu nolej (bet neizlej, jo to var izmantot mērces pagatavošanai vai arī sakņu biezeņa pasildīšanai citai ēdienreizei, ja tas būs palicis pāri).
Izvārītos dārzeņus ar stampiņu sastampā, pievieno mīkstu, istabas temperatūrā turētu sviestu un labi izmaisa ar miksera mīklas mīcāmajiem vai putojamajiem rīkiem. Izmanto kā piedevu gaļas ēdieniem.