Kartupeļu, maltās gaļas un dārzeņu sacepums Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 600 g kartupeļu,
  • 400 g maltas gaļas,
  • 200 g saldētu zaļo pupiņu pākšu,
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu,
  • 2–3 burkāni,
  • 1–2 sīpoli,
  • 200 g cieta siera,
  • sāls, pipari, taukvielas – pēc vajadzības.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo un novāra. Kad tie ir gatavi, nolej ūdeni, pievieno sāli, sviestu un samīca biezputrā. Sieru sarīvē uz smalkas rīves.

2

Sīpolus nomizo, smalki sagriež, burkānus arī nomizo un sagriež gabaliņos. Pannā taukvielās apcep sīpolus līdz zeltainai krāsai, pievieno sagrieztos burkānus un visu cep 2–3 minūtes. Pievieno malto gaļu, uzkaisa sāli un piparus pēc garšas. Visu samaisa un cep, līdz gaļa ir izcepusies.

3

Ar taukvielām ieziestā cepamajā traukā novieto apcepto gaļu, ko sajauc ar zirņiem un zaļo pupiņu pākstīm, virsū novieto kartupeļu biezeni un izlīdzina. Cepamo trauku pārklāj ar folijas loksni un ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.

4

Cep apmēram 30 minūtes, 10 minūtes pirms cepšanas beigām noņem foliju un visu pārkaisa ar rīvēto sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...