Kartupeļu pankūkas ar sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Gatavojot var iztikt bez olām un miltiem – pankūkas tāpat labi turēsies kopā, ja neskoposies ar eļļu.

Nepieciešams:

  • 500 g kartupeļu,
  • 100 g Krievijas vai Holandes siera,
  • 1 tējkarote sāls,
  • 1 tējkarote garšaugu pēc izvēles,
  • eļļa cepšanai.

Gatavošana:

1

Nomizo un nomazgā kartupeļus. Nosusina, lai tie mazāk sulotu.

2

Kartupeļu sarīvē uz sakņu rīves un liek bļodā. Tāpat sarīvē sieru un iejauc kartupeļu skaidiņās. Pievieno garšvielas un samaisa.

3

Sakarsē pannu ar eļļu. Ar karoti liek kartupeļu masu uz pannas un nedaudz pieplacina, lai veidojas vēlamā lieluma pankūkas.

4

Cep zeltaini brūnas, kraukšķīgas no abām pusēm. Noteikti vēl pielej eļļu, kad pankūkas apgriež otru pusi, citādi tās nesanāks kraukšķīgas.

5

Pasniedz ar skābo krējumu un svaigiem lociņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Pankūkas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...