Kartupeļu gatavošanas veidi ir ļoti dažādi. Šis ir vienkārši un ātri pagatavojams ēdiens, kas garšos gan karsts, gan arī atdzisis. Laša vietā var likt arī itāļu prošuto (prosciutto) vai kādu citu plānās šķēlēs sagrieztu gaļu. Savukārt veģetāriešiem noderēs sacepti šampinjoni.
Nepieciešams:
Uz sausas pannas apgrauzdē sezama sēklas. Kartupeļus nomizo un sarīvē uz rupjas rīves sarīvē.
Rīvētajiem kartupeļus pievieno garšvielas – sāli, piparus un muskatriekstu, kā arī sezama sēklas. Visu izmaisa un liek uz sakarsētas un ietaukotas pannas (es izmantoju 23 cm diametra pannu) un vienmērīgi ar karoti izlīdzina, viegli piespiežot kartupeļu masu. Cep uz vidējas uguns 10 minūtes vai arī līdz kartupeļu picas pamatnes malas ir zeltaini brūnas. Tad ņem šķīvi (tādu, kas ir vismaz pannas izmēra diametrā), uzliek uz pannas un ātri apgriež. Tad picu liek atpakaļ uz pannas un cep no otras puses brūnu, vismaz 10–15 minūtes vai kamēr pica ir kārtīgi apcepusies brūna.
Kamēr picas pamatne cepas, sagatavo krēmsiera mērci – krēmsieram pievieno mārrutkus, citrona sulu un pēc garšas svaigi maltos piparus, visu kārtīgi samaisa.
Kad pamatne izcepusies, to mazliet atdzesē un dekorē ar kūpināta laša šķēlītēm. Pasniedz ar krēmsiera mērci.