Kartupeļu sacepums ar gailenēm un vistas gaļu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 0,5 kg kartupeļu,
  • 300 g gaileņu,
  • 200 g vistas gaļas,
  • 1 sīpols,
  • sviests,
  • 1–2 karotes krējuma,
  • nedaudz rīvmaizes,
  • sāls, pipari, kumins, muskatrieksts.

Gatavošana:

1

Vistas stilbiņus, šķiņķīšus vai fileju novāra ūdenī, pievienojot nedaudz sāls, kumina sēklu un muskatrieksta. Gatavus izņem, atdala no kauliem un ar nazi sasmalcina.

2

Gailenes notīra, lielākās sasmalcina, ja ir jāmazgā, tad ļauj nožūt, pēc tam liek uz sausas pannas, maisot iztvaicē sēņu šķidrumu, pieliek sviestu, sasmalcinātu sīpolu un nedaudz apcep.

3

Tajā pašā ūdenī, kurā tika gatavota vista, izvāra kartupeļus, izņem un samīca.

4

Cepamo formu ieziež ar sviestu, izkaisa ar rīvmaizi, liek kārtu kartupeļu, tiem virsū – sasmalcināto vistas gaļu, tad atkal kārtu kartupeļu, tiem virsū – gailenes ar sīpolu. Veidojot kārtojumu, pēc vajadzības pievieno sāli, piparus.

5

Pāris karotes buljona, kurā vārījās vista un kartupeļi, sajauc ar vienu divām karotēm krējuma un liek pāri sēņu kārtai. Cep cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā apmēram 35–40 minūtes. 10 minūtes pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sēņu ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...