Kartupeļu sacepums ar gaļu un kabačiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 6–7 kartupeļi,
  • 300 g cūkas cauraudža,
  • 1 neliels kabacis,
  • 2–3 sīpoli,
  • dažas ķiploka daiviņas,
  • nedaudz sviesta,
  • 200 ml salda krējuma,
  • nedaudz kūstoša siera,
  • sāls, pipari, garšvielas – pēc izvēles.
  • nedaudz pētersīļu lapiņu.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs un liek vārīties ūdenī ar sāli apmēram 5 minūtes. Tad ūdeni nolej un ļauj caurdurī notecēties.

2

Cūkas cauraudzi sagriež šķēlēs, bet tās – mazākās daļās. Liek uz pannas un nedaudz apcep – tā, lai sāk izdalīties tauciņi. Izņem ar putu karoti, lai pannā saglabājas iztecējušie tauki.

3

Kabaci nomizo, ja nepieciešams, izgriež sēklas, sagriež šķēlēs, kuras nedaudz apcep no cauraudža palikušajos taukos. Ja tauku par maz, tos var papildināt ar cūku taukiem vai sviestu.

4

Sīpolus nomizo, sasmalcina un apcep uz pannas – vai pēc kabaču cepšanas palikušajās taukvielās, vai arī sviestā.

5

Cepamo trauku iesmērē ar sviestu, tad liek kārtu kartupeļu, kārtu gaļas, kārtu kabaču ripiņu, pa starpām iekaisa apceptos sīpolus, smalki sakapātus ķiplokus, sāli un maltus melnos piparus. Nobeidz ar kartupeļu kārtu, pārlej ar saldo krējumu.

6

Liek cepeškrāsnī 190 °C temperatūrā, cep apmēram pusstundu. Cepšanai pa vidu pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz sagrieztu gabalos, pārkaisot ar sasmalcinātām pētersīļu lapiņām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi