Kartupeļu sacepums ar malto gaļu un zaļajiem zirnīšiem. Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • apmēram 1 kg kartupeļu,
  • 1 glāze piena,
  • 100 g sviesta kartupeļiem,
  • 500 g liellopu maltās gaļas,
  • 1 burkāns,
  • 1 sīpols,
  • 1 ola,
  • 100–200 g konservētu zaļo zirnīšu,
  • nedaudz sviesta cepšanai,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus nomizo, izvāra, nokāš, pievieno sviestu un samīca biezenī. Tad pielej karstu pienu, piemet nedaudz sāls un sakuļ viendabīgā masā.

2

Sīpolu un burkānu nomizo, sasmalcina. Vispirms pannā sviestā apcep sīpolus, tad pievieno burkānus, nedaudz pacep un iemaisa malto gaļu, piemet pēc garšas sāli un piparus. Apmaisot cep apmēram 15 minūtes, pēc tam ļauj nedaudz atdzist.

3

Padzisušā maltajā gaļā iemaisa sakultu olu un konservētus zaļos zirnīšus, kam notecināts konservējamais šķidrums.

4

Cepamo trauku ietauko ar sviestu, liek iekšā malto gaļu, izlīdzina, virsū novieto kartupeļu biezeni.

5

Cep līdz 200–220 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...