Nepieciešams:
Sēņu mērcei:
Kartupeļus ar visu mizu izvāra sālsūdenī, vēl karstus nomizo un saspaida. Pievieno nedaudz miltu un cietes, kā arī vienu olu. Visu samīca.
No masas ņem pa porcijai, kuru izliek uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem, un veido šniceles veida plāceņus. Tos apviļā rīvmaizē, pārsmērē ar sakultu olu un cep pannā taukvielās no abām pusēm.
Mērcei kaltētās sēnes aplej ar glāzi ūdens un, kad tās kļuvušas mīkstas, izņem no ūdens, sagriež gabaliņos. Sēņu mērcējamo ūdeni saglabā – tam ļauj padzist.
Sagriež sīpolus un apcep sviestā. Kad tie kļūst zeltaini tiem pievieno svaigās un pēc brīža kaltētās sēnes, ļauj kādu laiku cepties.
Padzisušā sēņu ūdenī iekuļ nedaudz miltu, visu pielej sēnēm, izmaisa, pakarsē kādas 5 minūtes. Pieliek skābo krējumu, sāli, piparus pēc garšas, ļauj uzburbuļot.
Kartupeļu šniceles pārlej ar sēņu mērci, pievieno dažus ķirštomātus un pētersīļu zaļumus un pasniedz.