Kartupeļu un sakņu selerijas pankūkas ar kūpinātu lasi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Nedēļās, kad esmu pārtērējusi ģimenes pārtikas budžetu, šīs kartupeļu pankūkas bieži parādās uz mūsu vakariņu galda. Tās ir ļoti ātri pagatavojamas un salīdzinoši lētas. Lasi es reizēm aizvietoju ar šķiņķi vai cepeti no iepriekšējām vakariņām.

Nepieciešams (4 porcijām):

  • 350 g nomizotas sakņu selerijas,
  • 700 g nomizotu kartupeļu,
  • 4 smalki sagriezti zaļie lociņi (vai sīpols),
  • 2 olas,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • sāls, pipari, Kajennas pipari,
  • sviests vai eļļa cepšanai.

Pasniegšanai:

  • kūpināts lasis,
  • skābais krējums,
  • lociņi,
  • čili pārslas,
  • salātu lapas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus un selerijas sakni sarīvē, abu dārzeņu masu ieliek marlē vai virtuves dvielītī un virs palielas bļodas nospiež lieko šķidrumu. Kad vairāk nekas netek ārā, nolej nost šķidrumu, kas ir sakrājies pa virsu, bet atstāj tos biezumus, kas ir nostājušies apakšā – tā ir kartupeļu ciete. Pievieno sarīvētos, nospiestos dārzeņus un pārējās sastāvdaļas, visu samaisa kopā.

2

Uz vidējas uguns uzsilda pannu, pievieno eļļu vai sviestu un aptuveni 2 ēdamkarotes pankūku maisījuma. To pieplacina un cep, līdz pankūka ir kļuvusi zeltaini brūna. Tāpat dara ar pārējo mīklu.

3

Pasniedz ar skābo krējumu, lasi, lociņiem, čili piparu un salātu lapām.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...