Nedēļās, kad esmu pārtērējusi ģimenes pārtikas budžetu, šīs kartupeļu pankūkas bieži parādās uz mūsu vakariņu galda. Tās ir ļoti ātri pagatavojamas un salīdzinoši lētas. Lasi es reizēm aizvietoju ar šķiņķi vai cepeti no iepriekšējām vakariņām.
Nepieciešams (4 porcijām):
Pasniegšanai:
Kartupeļus un selerijas sakni sarīvē, abu dārzeņu masu ieliek marlē vai virtuves dvielītī un virs palielas bļodas nospiež lieko šķidrumu. Kad vairāk nekas netek ārā, nolej nost šķidrumu, kas ir sakrājies pa virsu, bet atstāj tos biezumus, kas ir nostājušies apakšā – tā ir kartupeļu ciete. Pievieno sarīvētos, nospiestos dārzeņus un pārējās sastāvdaļas, visu samaisa kopā.
Uz vidējas uguns uzsilda pannu, pievieno eļļu vai sviestu un aptuveni 2 ēdamkarotes pankūku maisījuma. To pieplacina un cep, līdz pankūka ir kļuvusi zeltaini brūna. Tāpat dara ar pārējo mīklu.
Pasniedz ar skābo krējumu, lasi, lociņiem, čili piparu un salātu lapām.