Kartupeļu uzkoda ar biešu krēmu un marinētu siļķi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Vēl viena variācija par gandrīz siļķi kažokā – uzkodas variantā un kaut kas no latviešiem tik ierastās virtuves. Noder ballītēm, lai pārsteigtu viesus. Pagatavojama vienkārši un ātri, it īpaši tad, ja no citas ēdienreizes ir palikuši veseli ar visu mizu vārīti kartupeļi.

Nepieciešams:

  • 4 vārīti veseli vidēji kartupeļi,
  • 1 neliela vārīta biete,
  • 200 g marinētas siļķes filejas,
  • 170 g svaiga krēmsiera,
  • 2–3 tējkarotes rīvētu mārrutku,
  • sāls un pipari pēc garšas,
  • zaļumi pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Gatavo biešu krēmu – bieti sarīvē uz smalkas rīves vai sablenderē virtuves kombainā, radušos šķidrumu nospiež. Bietēm pievieno krēmsieru, mārrutkus, garšvielas un visu sablenderē. Masu liek vismaz uz 15 minūtēm ledusskapī, lai tā kļūst mazliet cietāka.

2

Vārītus veselus kartupeļus sagriež šķēlēs.

3

Pagatavo uzkodu – ņem vārītā kartupeļa šķēli, ar tējkaroti uzmanīgi liek uz tās biešu krēmu. Uz krēma uzliek gabaliņu marinētas siļķes. Dekorē ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Zivju

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...