
Picas ar paipalu olām un pesto 
Nepieciešams
Mīklai
500 g miltu
300 ml...
Vēl viena variācija par gandrīz siļķi kažokā – uzkodas variantā un kaut kas no latviešiem tik ierastās virtuves. Noder ballītēm, lai pārsteigtu viesus. Pagatavojama vienkārši un ātri, it īpaši tad, ja no citas ēdienreizes ir palikuši veseli ar visu mizu vārīti kartupeļi.
Nepieciešams:
Gatavo biešu krēmu – bieti sarīvē uz smalkas rīves vai sablenderē virtuves kombainā, radušos šķidrumu nospiež. Bietēm pievieno krēmsieru, mārrutkus, garšvielas un visu sablenderē. Masu liek vismaz uz 15 minūtēm ledusskapī, lai tā kļūst mazliet cietāka.
Vārītus veselus kartupeļus sagriež šķēlēs.
Pagatavo uzkodu – ņem vārītā kartupeļa šķēli, ar tējkaroti uzmanīgi liek uz tās biešu krēmu. Uz krēma uzliek gabaliņu marinētas siļķes. Dekorē ar zaļumiem.