Kartupeļu vareņiki ar šķiņķi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • sāls, pipari,
  • 1 ēdamkarote kausēta sviesta,
  • 1 kg vārītu kartupeļu,
  • 2 olas,
  • milti – pēc vajadzības,
  • taukvielas cepšanai.

Pildījumam:

  • Pasniegšanai:
  • nedaudz sīpolu,
  • šķiņķis,
  • sviests cepšanai.
  • skābais krējums.

Gatavošana:

1

Ar mizu novārītus kartupeļus, nomizo, samaļ, pieliek sāli, olas, piparus, kausētu sviestu un tik daudz miltu, lai masa, izveidojot vareņikus, turētos kopā.

2

Pildījumam smalki sagriež sīpolu un apcep sviestā zeltainu, atdzesē. Šķiņķi samaļ gaļas mašīnā un sajauc ar sīpoliem.

3

Ar roku ņem kartupeļu masu, starp plaukstām saplacina, uz masas liek pildījumu, kartupeļu masu apliek tam pakārt, izveidojušos veidojumu starp plaukstām nedaudz saplacina.

4

Cep taukvielās gatavu. Pasniedz ar skābu krējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Pelmeņi, vareņiki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...