Ķimeņu un siera standziņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Standziņas var apkaisīt ne vien ar ķimenēm, bet arī ar sezama sēklām, olīvām vai citām garšvielām, tāpat var gatavot saldās standziņas, berot kanēļa cukuru vai magones.

Nepieciešams:

  • paciņa kārtainās bezrauga mīklas,
  • sauja ķimeņu,
  • 50 g cietā siera,
  • 1 ola.

Gatavošana:

1

Saldētās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā. Kad mīkla ir viegli sagriežama, plāksnes sadala aptuveni centimetru platās strēmelēs.

2

Mazā krūzītē vai bļodiņā sakuļ olu un ar otas palīdzību apsmērē strēmeles. Uz tām uzbirdina smalki sarīvētu sieru un ķimenes.

3

Pa vienai strēmelei savirpina vienā virzienā un liek uz cepamās plāts, kur izklāts cepampapīrs.

4

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 15–20 minūtes, līdz standziņas apcepušās zeltaini brūnas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...