Nepieciešams:
Ķirbi nomizo un sagriež pēc iespējas smalkākās šķēlēs ar mandolīnu, virtuves kombainu vai kādu rīvi. Var mēģināt arī ar nazi, bet jācenšas griezt vienādā biezumā. Šķēles nedrīkst būt arī pārāk plānas, pretējā gadījumā tās izšķīdīs uz pannas. Šķēļu griešanā jāņem vērā – tās jāgriež divreiz biezākas, nekā tās vēlas baudīt izceptā veidā, jo cepoties tās sarausies.
Ķirbju šķēles izkārto uz pannas, kur ieklāts cepamais papīrs. Svarīgi likt vienu pie otras un noteikti ne vairākās kārtās, citādi tās sacepsies kopā.
Pannu ar ķirbju šķēlēm ievieto cepeškrāsnī 100 °C temperatūrā un cep aptuveni pusstundu, līdz šķēles ir gatavas. Ķirbis būs gana ilgi cepts, kad šķēles sāks krokoties – tad tās būs kraukšķīgas. Nedaudz atdzesē un tad pārkaisa sāli. Jāņem vērā, ka ķirbju čipsi būs kraukšķīgi tikai vienu dienu.