Ķirbju ikri Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ķirbju ikrus lieto tāpat kā pārējos dārzeņu ikrus. Šādi pagatavoti tie patiks arī vīriešiem, kuriem citādi minētā dārza velte reizēm šķiet par saldenu. Ķirbju ikrus var gatavot uz dienišķā pavarda parastā katlā, taču daudz ērtāk ir izmantot multikatlu, jo tajā nekas nepiedeg un nav jāvelta uzmanība apmaisīšanai.

Nepieciešams:

  • 1/2 neliela ķirbja,
  • 4–5 sīpoli,
  • 4–5 ķiploku daiviņas,
  • saišķis pētersīļu zaļumu,
  • 1 tējkarote maltu sarkano piparu pulvera,
  • 1 tējkarote karija pulvera,
  • šķipsniņa muskatrieksta,
  • nedaudz cukura,
  • sāls, malti melnie pipari – pēc garšas,
  • nedaudz augu eļļas.

Gatavošana:

1

Ķirbja gabalu atsēklo, nomizo, sagriež mazākos gabaliņos, samaļ gaļasmašīnā ar visrupjāko sietu. Dziļā pannā ielej eļļu, sakarsē un liek iekšā samalto ķirbi sutināties. Pa brīžam apmaisa, lai nepiedeg.

2

Sīpolus nomizo, ļoti smalki sagriež, citā pannā apcep zeltainus un tad iemaisa ķirbju masā.

3

Pētersīļu zaļumiem noplūc lapiņas, tās smalki sasmalcina, bet palikušos kātus apsien ar kulinārijas diegu un ievieto pie ķirbju masas.

4

Visu, pa laikam apmaisot, turpina sautēt apmēram stundu, tad pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus, melnos un sarkanos piparus, kariju, muskatriekstu, sāli, cukuru un sutina vēl pusstundu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...