Nepieciešams
Vispirms no ķirbja pagatavo biezeni. Ķirbi nomizo, sagriež mazākos gabalos, liek nelielā katliņā, pievieno nedaudz ūdens un sautē, ik pa brīdim apmaisot.
Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni. Kad ķirbis ir mīksts, to atdzesē un ar dakšiņu sastampā putras konsistencē.
Vidēji lielā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ olu, tad pievieno cukuru, paniņas un ķirbi, rūpīgi samaisa. Pēc tam pa ēdamkarotei pievieno miltus un karoti cepamo pulveri. Visas sastāvdaļas samaisa kopā ar garšvielām. Mīklai jābūt vidēji biezas konsistences, ja šķiet, ka tā ir par šķidru, pievieno vēl miltus, bet, ja par biezu – var līdzēt vēl paniņas.
Cep plācenīšus uz iepriekš sakarsētas pannas, kur bagātīgi uzlieta eļļa vai izkausēts sviests. Lai nepiedegtu, plācenīši jācep uz vidējas liesmas.
Pasniedz ar medu un, ja vēlas, pārkaisa ar kanēli, vīģēm un riekstiem.