Ķirbju plovs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 800 g ķirbja,
  • 400 g rīsu,
  • 1–2 sīpoli,
  • 2–3 ķiploka daiviņas,
  • 2 ēdamkarotes karija,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • garšvielas pēc izvēles,
  • mazliet eļļas un ūdens.

 

Gatavošana:

1

Rīsus vāra Austrumu manierē – uz divām tilpuma daļām rīsu ņem trīs tilpuma daļas ūdens. Ūdenim jābūt verdošam, katlam – ar cieši aizvākojamu vāku. Rīsus izlasa, kārtīgi noskalo, tad ieber verdošā ūdenī, uzliek vāku un vāra 12 minūtes – no tām 3 uz straujas uguns, 7 – uz vidējas, bet pēdējās 2 – uz lēnas uguns. Tad noliek malā, lai stāv.

2

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un noliek sāņus. Sīpolus notīra, sasmalcina, liek uzkarsētā eļļā padziļā pannā. Kad tie apcepušies, liek klāt ķirbja gabaliņus un sasmalcinātu ķiploku. Pievieno 4–5 ēdamkarotes ūdens (var izmantot arī buljonu vai, lietojot tikai ūdeni, daļu no tā aizstāt ar pienu vai saldo krējumu), nogriež mazu uguni un visu sautē zem vāka, kamēr ķirbis gandrīz mīksts. Tad pieliek rīsus, kariju un garšvielas pēc izvēles, piemēram, kanēli uz naža gala vai paprikas pulveri, un uzkarsē karsē.

3

Var pasniegt gan kā atsevišķu veģetāru ēdienu – ar dažādiem zaļumiem (sīki sagrieztiem lociņiem, pētersīļu vai koriandra lapiņām) un dārzeņu salātiem (korejiešu burkāniem, biežu vai kāpostu salātiem), gan arī kā piedevu pie vistas gaļas ēdieniem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Veģetāri

Ķirbju zupa

Nepieciešams: 1 kg ķirbja, sviests, baltvīns, ķiploki,...