Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru
Nepieciešams:
1 kukulītis baltmaizes,
350 g šampinjonu,...
Bietes un burkāni neprasa īpašu kompāniju, jo izcili garšo arī paši par sevi. Vajadzēs gan dažas sastāvdaļas marinādei, bet, ja vēlaties papildu sātīgumu, izmantojiet fetas sieru un zaļumus, tad vairāk nekas klāt neprasīsies.
Nepieciešams:
Mērcei:
Pasniegšanai:
Bietes un burkānus nomizo, sagriež gabaliņos.
Atsevišķā bļodiņā sajauc mērci no olīveļļas, medus, apelsīnu sulas, smalki sakapāta timiāna un garšvielām. Bietes un burkānus apviļā mērcē un kārto cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Formu apklāj ar foliju, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30–40 minūtes.
Izņem, noņem foliju, pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru, zaļumiem, saulespuķu sēkliņām un pasniedz.