Krāsnī ceptas jaunās bietes ar burkāniem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Bietes un burkāni neprasa īpašu kompāniju, jo izcili garšo arī paši par sevi. Vajadzēs gan dažas sastāvdaļas marinādei, bet, ja vēlaties papildu sātīgumu, izmantojiet fetas sieru un zaļumus, tad vairāk nekas klāt neprasīsies.

Nepieciešams:

  • 500 g jauno biešu,
  • 500 g burkānu.

Mērcei:

  • 50 ml olīveļļas,
  • 2–3 ēdamkarotes medus,
  • 2–3 ēdamkarotes svaigas apelsīnu sulas,
  • svaiga timiāna zariņi,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pasniegšanai:

  • 100 g fetas siera,
  • 1–2 ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu,
  • 1–2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu – pētersīļu lapiņu vai diļļu.

Gatavošana:

1

Bietes un burkānus nomizo, sagriež gabaliņos.

2

Atsevišķā bļodiņā sajauc mērci no olīveļļas, medus, apelsīnu sulas, smalki sakapāta timiāna un garšvielām. Bietes un burkānus apviļā mērcē un kārto cepamajā traukā, kurā ieklāts cepamais papīrs.

3

Formu apklāj ar foliju, ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30–40 minūtes.

4

Izņem, noņem foliju, pārkaisa ar sadrupinātu fetas sieru, zaļumiem, saulespuķu sēkliņām un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...