Cepeškrāsnī cepti dārzeņi ar jogurta mērci Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1–2 batātes,
  • 2–4 burkāni,
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • nedaudz olīveļļas.

Mērcei:

  • 200 ml bezpiedevu jogurta (8%),
  • 1 ķiploka daiviņa,
  • 1 tējkarote Vidusjūras garšvielu,
  • sāls, pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Batātes un burkānus sagriež stienīšos vai šķēlēs un novieto uz cepamās plāts, kurā ieklāts cepamais papīrs. Apsmidzina ar eļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

2

Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 20–30 minūtes, līdz dārzeņi ir izcepušies.

3

Ķiploka daiviņu nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi, iemaisa jogurtā kopā ar sāli, pipariem un Vidusjūras garšvielām. Pasniedz pie izceptajiem dārzeņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...