Kartupeļu vēdeklīši ar tomātu salātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Kartupeļu vēdeklīšiem:

  • vidēja lieluma kartupeļi (ar miziņu, mazgāti),
  • svaigs vai kaltēts rozmarīns,
  • sāls un malti melnie pipari,
  • olīveļļa.

Tomātu salātiem:

  • 800 g tomātu,
  • 100 g sīpolu,
  • 1–2 ķiploku daivas,
  • zaļumi pēc izvēles,
  • nedaudz olīveļļas un baltvīna etiķa,
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Kartupeļus rūpīgi nomazgā, bet nemizo, katrā kartupelī ik pēc 3–4 mm veic iegriezumus tā, lai trešdaļa no kartupeļa apakšējās daļas paliktu vesela, proti, lai kartupelis turētos kopā.

2

Cepamā trauka dibenu ieziež ar olīveļļu, liec virsū kartupeļus, rozmarīna lapiņas (bez kātiņiem) ievieto starp kartupeļu iegriezumiem, virsū uzšļaksta olīveļļu un ar pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 30minūtes, līdz iegrieztās kartupeļu šķēlītes sāk atvirzīties cita no citas, veidojot lielākas spraugas. Ātri izņem kartupeļus no cepeškrāsns, vēl pārsmidzina ar nelielu daudzumu olīveļļas, ievieto atpakaļ un cep vēl apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļos var viegli iedurt dakšiņu (cepšanas laiks ir atkarīgs no tupeņu lieluma – mazāki būs jācep īsāku laiku, bet lielāki ilgāku).

4

Nomazgātus, nosusinātus tomātus sagriež šķēlēs, sīpolus nomizo, sagriež gredzenos. Ķiploka daivas nomizo, smalki sakapā. Zaļumus sasmalcina, ja nepieciešams.

5

Bļodā visus sagatavotos dārzeņus, izņemot zaļumus, sajauc, pārkaisa ar sāli, pipariem, apsmidzina ar etiķi, izmaisa, pielej nedaudz eļļas, vēlreiz izmaisa un ļauj 10–15 minūtes iestāvēties. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri