Kišs ar bekonu un ķirštomātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

Pamatnei:

  • 175 g miltu, plus vēl pakaisīšanai,
  • 75 g sviesta, plus vēl iesmērēšanai,
  • šķipsna sāls.

Pildījumam:

  • 250 g Čedaras siera,
  • 200 g bekona šķēļu,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • 100 ml piena,
  • 5 olas,
  • vairāki ķirštomāti,
  • 1−2 zariņi svaiga timiāna,
  • svaigi malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Lai pagatavotu kiša pamatni, lielā bļodā iesijā miltus kopā ar šķipsniņu sāls. Pievieno mīkstu sviestu un saberž kopā ar miltiem, līdz iegūst mīkstu, rīvmaizei līdzīgu tekstūru. Pievieno tik daudz auksta ūdens, lai maisījums turētos kopā, un samīca stingru mīklu, tad to ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.

2

Uz miltiem apkaisītas virsmas mīklu izrullē un tad ieklāj ar sviestu ieziestā cepamajā formā ar 22 cm diametru. Mīklas maliņas vēl neapgriež, bet formu ar mīklu vēlreiz uz pusstundu ievieto ledusskapī.

3

Formu ar mīklu izņem no ledusskapja, dibenā ieklāj pergamentu, virsū novieto cepamās pupiņas vai zirņus un ievieto līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī (ja cep ar konvektoru, tad cepeškrāsni uzsilda līdz 170 °C temperatūrai). Cep apmēram 20 minūtes, starplaikā neatverot cepeškrāsns durtiņas. Tad noņem pergamentu ar pupiņām un cep vēl 5 minūtes.

4

Pa to laiku sasmalcina bekona šķēles un uz pannas apcep (bekona vietā var ņemt arī vārītu vai žāvētu vistu, ko sagriež kubiņos). Sieru sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Daļu ķirštomātu sasmalcina. Timiānam nobrauka lapiņas. Olas sakuļ ar pienu un saldo krējumu un iemaisa lielāko daļu siera.

5

Formu ar kiša pamatni izņem no cepeškrāsns, tās temperatūru samazina līdz 160 °C temperatūrai (ja cep ar konvektoru, tad līdz 140 °C).

6

Uz kiša pamatnes liek bekonu un sagrieztos tomātus, pārkaisa ar timiāna lapiņām un maltiem melnajiem pipariem, pārlej ar olu, piena, krējuma un siera maisījumu, pārkaisa ar atlikušo sieru, virsū novieto dažus veselus ķirštomātiņus. Nogriež mīklas maliņas, kas iet pāri cepamās formas malām. Ievieto cepeškrāsnī un cep 30−40 minūtes, līdz pildījums ir sabiezējis. Ļauj padzist, sagriež un pasniedz. Ēdams gan silts, gan atdzisis.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Gaļas uzkodas, Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Sacepumi