Klasiskā cūkas karbonāde Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 700 g cūkas karbonādes gabala,
  • 60 ml augu eļļas,
  • 9 ķiploka daivas,
  • kvalitatīva sāls,
  • pipari un citas garšvielas – pēc vēlēšanās.

Gatavošana:

1

Karbonādes gabalu nomazgā, nosusina, nodala nost taukumu, atstājot plānu tauku kārtiņu, tad to ievieto pannā ar pretpiedeguma pārklājumu un bez taukvielām apgrozot apcep no visām pusēm, lai izveidojas garoziņa. Tad gaļu noņem no pannas, ļauj tai atdzist.

2

Ķiploku daivas nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi. Augu eļļā iemaisa sāli, garšvielas. Padzisušo gaļu bagātīgi ieziež ar eļļu un rūpīgi iesmērē ar ķiploku putriņu, rūpīgi ietin folijā un ievieto cepeškrāsnī. Cep 190–200 °C temperatūrā 50–60 minūtes. Ļauj pastāvēt un nedaudz atdzist, pēc tam pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...