
Humuss ar saldajiem kartupeļiem 
Nepieciešams
400 g saldo kartupeļu
4–5 ķiploku...
Nepieciešams (4–6 porcijām):
Lazanjas plāksnes 2–3 minūtes pamērcē karstā sālsūdenī. To dara pakāpeniski – iemērc vienīgi tik daudz plākšņu, cik vajadzīgs vienai kārtai, citādi tās var salipt.
Taisnstūra veidni ieziež ar sviestu. Lazanju veido, tajā liekot kārtām – plāksnes, Bešamela mērci, plāksnes, Boloņas mērci, plāksnes, spinātus un pārlejot ar Bešamela mērci. Tā rīkojas vairākas reizes. Pēdējai kārtai uzlej Bešamela mērci un uzkaisa rīvētu sieru.
Cep iepriekš līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.