Klasiskā lazanja ar spinātiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams (4–6 porcijām):

  • 500 g makaronu plākšņu,
  • 150 g svaigu spinātu,
  • Boloņas un Bešamela mērce,
  • 100 g cietā siera.

Gatavošana:

1

Lazanjas plāksnes 2–3 minūtes pamērcē karstā sālsūdenī. To dara pakāpeniski – iemērc vienīgi tik daudz plākšņu, cik vajadzīgs vienai kārtai, citādi tās var salipt.

2

Taisnstūra veidni ieziež ar sviestu. Lazanju veido, tajā liekot kārtām – plāksnes, Bešamela mērci, plāksnes, Boloņas mērci, plāksnes, spinātus un pārlejot ar Bešamela mērci. Tā rīkojas vairākas reizes. Pēdējai kārtai uzlej Bešamela mērci un uzkaisa rīvētu sieru.

3

Cep iepriekš līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Makaroni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...