Klasiskā Vīnes šnicele Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 2 teļa gaļas karbonādes (katra ap 150 g),
  • 100 g rīvmaizes,
  • 30 g miltu,
  • 1 ola,
  • 50 g sviesta,
  • sāls, melnie pipari.

Gatavošana:

1

Vienā lēzenā šķīvī ieber miltus, otrā – rīvmaizi, dziļākā šķīvī sakuļ olas. Karbonādes izdauza ar gaļas āmuru, no abām pusēm pārkaisa ar sāli un pipariem.

2

Vispirms šniceles apviļā miltos (milti sausinās gaļu, jo pie miklas gaļas ola neturas klāt), tad no abām pusēm apmērcē olā, bet pēc tam apviļā rīvmaizē, ar plaukstu to viegli piespiežot un lieko pēc tam uzmanīgi nokratot.

3

Pannā izkausē sviestu un vidējā karstumā cep gaļu – karstums nedrīkst būt pārāk liels, jo tad šniceles piedegs. Pannā šniceles ievieto pa vienai un katru pusi cep 4 minūtes, vairākas reizes aplaistot ar sviestu, lai veidojas glīta garoziņa.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni, Svētki, Ziemassvētki

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...