Kolrābju un burkānu salāti pikantā mērcē Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Salāti ir visdažādākie un, parasti tos gatavojot, var likt liekā fantāziju, izmantojot tās sastāvdaļas, kas tajā brīdi ir pieejami ledusskapī. Ziemas sezonā būtu labi lietot mūsu pašu produktus, it īpaši sakņu dārzeņus. Šajā receptē es piedāvāju izmantot kāpostu dzimtas dārzeni – kolrābi, kas ir ļoti gards un vitamīniem bagāts, un tam klāt pievienot pikantu mērci no laima sulas un čili.

Nepieciešams:

  • 1 liels kolrābis,
  • 2 burkāni,
  • 1 neliels sarkanais sīpols.

Mērcei:

  • 1/2 čili pipara,
  • 2 laimu sula,
  • 2 cm garš svaiga ingvera saknes gabaliņš,
  • 2 tējkarotes zivju mērces,
  • 3 tējkarotes brūnā cukura,
  • 3 tējkarotes sojas mērces.

 

Gatavošana:

1

Visus dārzeņus smalki sagriež vai arī sarīvē uz rupjās rīves. Mērcei ļoti smalki sagriež čili piparu, uz smalkas rīves sarīvē ingvera sakni un pieliek pārējās sastāvdaļas. Visu kārtīgi samaisa.

2

Sagrieztos dārzeņus sajauc ar sagatavoto mērci un atstāj savilties vismaz stundu vēsā vietā. Gatavs!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...