Nepieciešams:
Baltmaizei nogriež garozu, sagriež palielos gabalos un pārlej ar ūdeni.
Gaļu noskalo, sīpolus nomizo un sagriež 4 daļās. Gaļu samaļ, tās gabaliem pa vidu liekot sīpolus.
Pēc tam gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu otru reizi, piemet sāli un piparus, labi samaisa un nedaudz pamīca kā mīklu.
Gaļas masu sadala 3–4 daļās, un katru daļu vismaz minūti pasit ar rokām.
Baltmaizi nospiež no ūdens un pievieno gaļas masai. Ja tā šķiet par sausu, pievieno nedaudz piena, eļļas vai ūdens.
Izveido kotletes, un tās apviļā miltos. Veidošanas laikā tās vēl var nedaudz pasist ar rokām.
Panā sakarsē taukvielas, ieliek kotletes un uz spēcīgas uguns apcep pusminūti, līdz ir izveidojusies garoziņa. Tad uguni samazina un cep vēl 2–3 minūtes.
Kotletes apgriež otrādi un atkal pusminūti apcep uz spēcīgas uguns, bet pēc tam – 2–3 minūtes uz samazinātas uguns.
Tad, ja vēlas mērci, kotletes pārlej ar krējumu, pannai uzliek vāku, uguni vēl samazina un visu sutina kādas 7–15 minūtes atkarībā no kotlešu lieluma.
Kotletes noņem no pannas, pievieno krējumu, ja tas nav izdarīts agrāk, pārkaisa ar zaļumiem un pasniedz.