Krabju salāti ar seleriju Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Krabju salāti ir klasiku klasika, kas Latvijas saimnieču virtuvē ir jau krietni laiku un droši vienai katrai ir sava šo salātu recepte. Es piedāvāju savējo, kura nav tik kalorijām bagāta, jo salātiem netiek pievienota majonēze.

Nepieciešams:

  • 350 g krabju nūjiņu,
  • 1 pavisam neliela svaiga selerijas sakne,
  • 2 vārītas olas,
  • 1 avokado,
  • 10 ķiršu tomāti.

Mērcei:

  • 200 g skābā krējuma (var aizstāt ar grieķu vai turku jogurtu)
  • 2 tējkarotes mārrutku,
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju,
  • 1/4 citrona sulas,
  • sāls un pipari pēc garšas.

Gatavošana:

1

Uz rupjas rīves sarīvē nomizotu seleriju un vārītās olas. Visu liek bļodā.

2

Krabju nūjiņas sagriež garenās strēmelēs, tomātus un avokado – nelielos gabaliņos.

3

Sajauc visas mērces sastāvdaļas un liek klāt sagrieztajām salātu sastāvdaļām. Visu rūpīgi samaisa. Sāls un pipari – pēc garšas.

4

Atstāj vismaz 20 minūtes. ievilkties.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Zivju un jūras produktu, Svētki, Ziemassvētki

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...