Humuss ar saldajiem kartupeļiem
Nepieciešams
400 g saldo kartupeļu
4–5 ķiploku...
Nepieciešams:
Mērcei:
Pasniegšanai:
Vistu kājas ierīvē ar eļļu un sāli, liek cepamajā traukā, pārkaisa ar Svanetijas sāli un pipariem. Atstājiet nedaudz pastāvēt, kamēr uzsilt cepeškrāsns.
Cepamajam traukam uzliek vāku (vai pārklāj ar folijas loksni, ja nav vāka), liek cepeškrāsnī un cep 30− 40 minūtes.
Pagatavo mērci – ķiploka daivas nomizo, izspiež caur ķiplokspiedi, sajauc ar krējumu. Pēc vēlēšanās var iemaisīt nedaudz sagrieztu diļļu.
Izceptās vistu kājas pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, bagātīgi pārkaisot ar dillēm. Mērci pasniedz atsevišķā trauciņā.