Krāsnī cepti baklažānu vēdeklīši Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Interesants un garšīgs veids, kā var sagatavot baklažānus. Labprāt ēdīs pat tie, kuriem tie nav iecienītākie dārzeņi.

Nepieciešams:

  • 2–3 nelieli baklažāni,
  • 100 g vai nedaudz vairāk labi kūstoša siera,
  • daži tomāti,
  • sāls, svaigi malti melnie pipari,
  • 2–3 ķiploka daiviņas,
  • eļļa,
  • svaigi zaļumi.

Gatavošana:

1

Baklažānus nomazgā un no augšpuses gareniski iegriež, it kā griežot 2–3 cm biezas šķēles, bet negriež līdz pašam galam – lai pie kātiņa viss turētos kopā. Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs. Arī sieru sagriež šķēlēs. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sasmalcina.

2

Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru vai folijas loksni, nosmērē ar eļļu un novieto baklažānus – to aizgrieztās šķēles izkārto vēdekļa veidā, tajās iekaisa sāli piparus, kārtu sarīvēta siera, virsū novieto tomātu šķēles, uz tām ķiploku gabaliņus.

3

Cep cepeškrāsnī 220 C temperatūrā 20–25 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...