Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Interesants un garšīgs veids, kā var sagatavot baklažānus. Labprāt ēdīs pat tie, kuriem tie nav iecienītākie dārzeņi.
Nepieciešams:
Baklažānus nomazgā un no augšpuses gareniski iegriež, it kā griežot 2–3 cm biezas šķēles, bet negriež līdz pašam galam – lai pie kātiņa viss turētos kopā. Tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs. Arī sieru sagriež šķēlēs. Ķiploka daiviņas nomizo un smalki sasmalcina.
Cepamajā traukā ieklāj cepamo papīru vai folijas loksni, nosmērē ar eļļu un novieto baklažānus – to aizgrieztās šķēles izkārto vēdekļa veidā, tajās iekaisa sāli piparus, kārtu sarīvēta siera, virsū novieto tomātu šķēles, uz tām ķiploku gabaliņus.
Cep cepeškrāsnī 220 C temperatūrā 20–25 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.