Kraukšķīgā medus vista Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kraukšķīgā medus vista līdzinās austrumnieku gatavotajai – ar tādu atšķirību, ka šī recepte ir vienkāršota. Interesanta garšu buķete, kurā gaļa savienojas ar saldām notīm. Tas ir sātīgs ēdiens agrām vakariņām.

Nepieciešams:

  • vistas fileja,
  • sojas mērce,
  • medus,
  • tomātu mērce,
  • kartupeļu ciete,
  • sīpols,
  • rīsi,
  • sāls,
  • sēkliņas,
  • eļļa cepšanai.






Gatavošana:

1

Vistas fileju sagriež vidēji lielos gabaliņos, apmērcē sojas mērcē, tad apviļā kartupeļu cietē un liek pannā, kur ielej tik daudz eļļas, lai gabaliņus gandrīz nosegtu. Cep no abām pusēm, kamēr paliek brūna garoziņa. Ar putojamo karoti izceļ no pannas un novieto uz papīra dvieļa, kas ieklāts bļodā, lai notek liekie tauki.

2

Kamēr gaļa susinās, apcep sīpolus, pievieno tiem lielu ēdamkaroti ar medu un cep kopā ar sīpoliem. Kad tie kādu laiciņu pannā karamelizējušies, pievieno tomātu mērci un visu uzkarsē.

3

Nosusinātajiem vistas gabaliņiem pieber sēkliņas – es izvēlējos dažādu sēklu maisījumu –, un tos ievieto medus, sīpolu un tomātu mērcē. Uzkarsē.

4

Pasniedz ar vārītiem rīsiem. Pārkaisa ar lociņiem vai citiem zaļumiem, kas mājās pieejami.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni