Kraukšķīgās ķirbju standziņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kartupeļu standziņas vairs nav nekas neparasts, bet, vai esat mēģinājuši tās pagatavot no ķirbja? Garšo fantastiski!

Nepieciešams:

  • sviesta ķirbis,
  • olīveļļa,
  • sāls,
  • malti melnie pipari.

Gatavošana:

1

Ķirbi sagriež un nomizo cieto mizu. Ja nepieciešams, izmanto kartupeļu mizotāju. Ķirbja mīkstumu sagriež aptuveni 1 cm biezās strēmelēs jeb «standziņās» un izkārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru.

2

Standziņas apslaka ar olīveļļu, kārtīgi jot no visām pusēm. Pārber ar sāli, pipariem un atkal apviļā, lai visas standziņas būtu noklātas ar garšvielām.

3

Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes – tik ilgi, līdz standziņas ir mīkstas, bet nav izjukušas. Ja ir, izmanto grila pannu. Neveselīgākā variantā standziņas var arī vārīt eļļā.

4

Ja vēlas, pēc cepšanas var vēl pēc garšas pārkaisīt sāli.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Uzkodas, Dārzeņu uzkodas