Kartupeļu standziņas vairs nav nekas neparasts, bet, vai esat mēģinājuši tās pagatavot no ķirbja? Garšo fantastiski!
Nepieciešams:
Ķirbi sagriež un nomizo cieto mizu. Ja nepieciešams, izmanto kartupeļu mizotāju. Ķirbja mīkstumu sagriež aptuveni 1 cm biezās strēmelēs jeb «standziņās» un izkārto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
Standziņas apslaka ar olīveļļu, kārtīgi jot no visām pusēm. Pārber ar sāli, pipariem un atkal apviļā, lai visas standziņas būtu noklātas ar garšvielām.
Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes – tik ilgi, līdz standziņas ir mīkstas, bet nav izjukušas. Ja ir, izmanto grila pannu. Neveselīgākā variantā standziņas var arī vārīt eļļā.
Ja vēlas, pēc cepšanas var vēl pēc garšas pārkaisīt sāli.