Vai tas būtu svētku galds vai našķis ikdienai, siera standziņas ir nedaudz sentimentāls bērnības kārums, kas nepelnīti aizmirsts mūsdienās. Turklāt garduma pagatavošana itin nemaz nav laikietilpīga.
Nepieciešams:
Uz galda izkaisa miltus un izrullē kārtaino mīklu vienādā biezumā. Apsmērē mīklas virspusi ar olīveļļu.
Sarīvē sieru un izkaisa to viscaur mīklas virspusei. Pārber ķimenes. Sarīvēto sieru ar rokām uzmanīgi piespiež pie mīklas, lai tas pēc iespējas ciešāk iespiežas mīklā. Šim nolūkam var izmantot mīklas veltni.
Ar nazīti sagriež mīklu aptuveni divu centimetru platās strēmelēs un savij to vēlamajā formā. Ja vēlas, vari cept arī kā stienīšus, bet skaisti izskatās, ja izveido «standziņas».
Izveidotās mīklas standziņas izkārto uz pannas, kur izklāts cepamais papīrs, pārber vēl nedaudz siera, ja vēlas, arī ķimenes un liek cepties cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā uz 15–20 minūtēm, līdz standziņas kļuvušas zeltaini brūnas un māja kārdinoši smaržo.
Var cept arī pa daļām, vispirms vienu pusi, tad izņemt, nedaudz ievīt mīklu un cept no otras puses, tad mīkla nesaplaks. Pēc cepšanas standziņas noteikti jāatdzesē uz restītēm.