Salda krējuma mērcē vārītas garneles
Nepieciešams
500 g notīrītu atlaidinātu garneļu
150...
Nepieciešams:
Reņģēm pārgriež vēderiņus, izņem iekšas un vēderiņus izskalo ar ūdeni. Iztīrītās reņģes nosusina papīra salvetē, tad apviļā miltos.
Uz pannas uzkarsē eļļu un sviestu (sviests dod labu garšu, bet to karsē kopā ar eļļu, jo viens pats tas ātri sāk degt). Tad citu pie citas kārto reņģes un cep – pavisam īsu brītiņu, kādu minūti vai divas no vienas puses un tikpat no otras puses. Reņģes ir izcepušās, kad tās ir palikušas zeltaini brūnas. Ar sāli apkaisa pēc apgriešanas uz otru pusi.
Pasniedz ar šķēlīti citrona un tomātu–burkānu mērci.