Kraukšķīgie vistu stilbiņi medus mērcē Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Svētkos piedien arī ēst vistas spārniņus, kas jo īpaši labi garšo, ja tiek ēsti ar rokām – tā, lai var nolaizīt pirkstu galus ar sulīgo medus mērci. Viegli pagatavojami, nekļūdīgi gardi un tik piemēroti svētkiem, turklāt šāds gaļas ēdiens noteikti patiks arī bērniem.

Nepieciešams:

  • 1 kg vistu spārniņu,
  • 4 ķiploku daiviņas,
  • 1,5 ēdamkarotes smalki sakapāta vai sarīvēta ingvera,
  • 5 ēdamkarotes medus,
  • 150 ml gaišās sojas mērces,
  • 1 ēdamkarote citronu sulas.

Gatavošana:

1

Nelielā bļodiņā sagatavo mērci – caur ķiploku spiedi izspiež ķiplokus, sajauc ar ingveru, medu, citronu sulu un sojas mērci. Samaisa un pārlej mērci pāri vistu spārniņiem.

2

Spārniņus liek uz cepamās veidnes un cep 45 minūtes 160 °C temperatūrā. Lai spārniņi izceptos vienmērīgi kraukšķīgi, tos ik pa brīdim aplaista ar mērci, kas atrodas veidnes dibenā.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Pamatēdieni, Gaļas ēdieni

Vista sierā

Nepieciešams: rīvmaize, 1 glāze rīvēta siera, pusglāzes...