Vīnogu un kāpostu salāti
Nepieciešams:
Puse neliela galviņkāposta,
2 gab. nelieli...
Vasarā salāti tiek ēsti vairāk nekā citos gadalaikos. Šie ir pavisam vienkārši pagatavojami salāti, kas būs lielisks papildinājums ikdienas ēdienkartē vai arī jebkurā dārza ballītē. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai arī kā gardu uzkodu kopā ar kukurūzas čipsiem.
Nepieciešams:
Mērcei:
Bļodā liek kukurūzu, pupiņas, nelielos gabalos sagrieztus tomātus un avokado, sīki sasmalcinātu sīpolu un zaļumus. Visu samaisa.
Atsevišķā traukā kārtīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Vēlreiz viegli samaisa. Atļauj salātiem pastāvēt apmēram 10–15 minūtes, lai garšas sadraudzējas.
Pasniedz atsevišķi kā salātus vai pitas maizes pildījumā. Lieliski garšos arī kā uzkoda kopā ar kukurūzas čipsiem.