Kukurūzas, avokado un pupiņu salāti Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete
Vērtējums:

Vasarā salāti tiek ēsti vairāk nekā citos gadalaikos. Šie ir pavisam vienkārši pagatavojami salāti, kas būs lielisks papildinājums ikdienas ēdienkartē vai arī jebkurā dārza ballītē. Var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai arī kā gardu uzkodu kopā ar kukurūzas čipsiem.

Nepieciešams:

  • 150–200 g svaigu vai saldētu (atlaidinātu) kukurūzas graudu,
  • apmēram 20 ķiršu tomāti,
  • 150–200 g konservētu vai vārītu melno pupiņu (noskalotu un nosusinātu),
  • 2 gatavi avokado,
  • puse smalki sagriezta sarkanā sīpola,
  • neliels saišķis smalki sakapātu svaigu pētersīļu.

Mērcei:

  • 2 ēdamkarotes olīveļļa,
  • puscitrona un puslaima sula (var likt arī tikai ar citrona vai tikai ar laima sulu),
  • 1 tējkarote sasmalcināta kumina,
  • sāls un svaigi malti melnie pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Bļodā liek kukurūzu, pupiņas, nelielos gabalos sagrieztus tomātus un avokado, sīki sasmalcinātu sīpolu un zaļumus. Visu samaisa.

2

Atsevišķā traukā kārtīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas un pievieno salātiem. Vēlreiz viegli samaisa. Atļauj salātiem pastāvēt apmēram 10–15 minūtes, lai garšas sadraudzējas.

3

Pasniedz atsevišķi kā salātus vai pitas maizes pildījumā. Lieliski garšos arī kā uzkoda kopā ar kukurūzas čipsiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Salāti, Dārzeņu salāti

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...